728x90 AdSpace

  • Latest News

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Λαϊκού Μετώπου για τις συλλήψεις και τις φυλακίσεις 3 μελών του:


    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟ.

    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ Ή ΝΟΜΟΥΣ, ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

    ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ... ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ .

    ΟΣΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ, ΤΟΣΟ ΘΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΉ ΜΑΣ.

    Το ελληνικό κράτος, συνεργαζόμενο με τον τουρκικό φασισμό, συνεχίζει τις επιθέσεις του κατά των επαναστατών από την Τουρκία.

    Δύο μέλη του Λαϊκού Μετώπου ο Şadi Naci Özpolat και ο Hüseyin Kılıç, συνελήφθησαν στο δρόμο, λόγω αστυνομικού ελέγχου ρουτίνας και οδηγήθηκαν στο τοπικό τμήμα στις Αχαρναί και από εκεί στη ΓΑΔΑ, στην "αντι"τρομοκρατική, εξ αιτίας εντάλματος σύλληψης που αφορούσε προηγούμενες υποθέσεις τους.

    Ο Şadi Naci Özpolat καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών και 9 μηνών για πλημμελήματα με την κατηγορία της αντίστασης, της διατάραξης κοινωνικής ειρήνης, της απείθιας κτλ καθώς αντέδρασε στην επίθεση και στα βασανιστηρία της αστυνομίας στη Χαλκίδα , όπου η "αντι"τρομοκρατική είχε στήσει επιχείρηση επίθεσης σε καλοκαιρινές διακοπές από ένα δικαστήριο, με πλημμεληματικές κατηγορίες, που πραγματοποιήθηκε εν αγνοία του και απουσία του, χωρίς προηγούμενη νομότυπη κλήτευση του και χωρίς τους συνηγόρους του προς υπεράσπισή του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Şadi Naci Özpolat βρίσκεται στη φυλακή Τρικάλων. Tο ίδιο συνέβη και με το σύντροφο μας Halil Demir, όπου συνελήφθη από το δρόμο στην οδό Ακαδημίας και οδηγήθηκε στις φυλακές Χανίων.

    Ο Hüseyin Kılıç συνελήφθη και κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, βάσει εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον του χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

    Μία ημέρα μετά από τις συλλήψεις, η "αντι"τρομοκρατική ανέφερε στα μίντια: "Επιχείρηση κατά του DHKP-C", "Δύο μέλη του DHKP-C συνελήφθησαν στην Αθήνα σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας". Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία επιχείρηση που να διεξάγεται από την "αντι"τρομοκρατική . Αυτά είναι εντελώς ψέματα. Οι σύντροφοί μας συνελήφθησαν από τη ΔΙΑΣ λόγω ελέγχου ταυτότητας.

    Η αστυνομία προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα λέγοντας΅: "Επιχείρηση κατά του DHKP-C" και να προετοιμάσει το έδαφος για νέες επιθέσεις κατά των επαναστατών από την Τουρκία.

    ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ . Ο ελληνικός τύπος δημοσίευσε και αυτό το ψέμα, ως έχει.

    Ο Şadi Naci Özpolat αθωώθηκε από τις κατηγορίες για συμμετοχή στο DHKP-C το 2023.

    Η "αντι"τρομοκρατική υπηρεσία αγνοεί αυτή την απόφαση και λέει ακόμη ένα ψέμα για το DHKP-C. Οι αιτιολογίες που χρησιμοποιούν για τη σύλληψη του συντρόφου μας είναι γεμάτες παρανομίες.

    Η υπόθεση αυτή κατατέθηκε στη Χαλκίδα, όπου πήγαμε για καλοκαιρινές διακοπές το 2019, μετά από αστυνομική επίθεση, κατά τη διάρκεια της οποίας μας υπέβαλαν σε βασανιστήρια

    Αλλα όμως κανένας κατηγορούμενος δεν ενημερώθηκε σε κανένα στάδιο της υπόθεσης και καμία κοινοποίηση δεν παραδόθηκε.

    Με άλλα λόγια, αν και δεν ενημερωθήκαμε για την υπόθεσή μας, οι ενστάσεις μας εναντίον αυτού του κατηγορητηρίου απορρίφθηκαν. Η παράσταση των δικηγόρων και τελικά η υπεράσπιση των συντρόφων μας, με παράνομα μέσα εμποδίστηκαν και όλοι οι κανόνες δικαίου καταπατήθηκαν και παραβιάστηκαν. Το δικαστήριο κράτησε εχθρική στάση απέναντι στο Λαϊκό Μέτωπο.

    Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ενημερώνεται σχετικά με μια υπόθεση εναντίον του.

    Ωστόσο, το τριμελές εφετείο της Χαλκίδας σκέφτεται ακριβώς το αντίθετο και θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να μας τιμωρεί παράνομα χωρίς προηγούμενη κλήτευση και ενημέρωσή μας, επειδή είμαστε Τούρκοι και ιδιαίτερα επαναστάτες. Αυτή η παρανομία δεν είναι ασφαλώς μια απόφαση που αυτόβουλα λαμβάνεται από δικαστές και εισαγγελείς. Διότι ένας από τους μάρτυρες αστυνομικούς της υπόθεσης της Χαλκίδας, στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, δήλωσε ότι οι αστυνομικοί της "αντι"τρομοκρατικής από την Αθήνα είχαν εκείνη την ώρα, δώσει «εντολή επίθεσης εναντίον τους και ότι τους χρησιμοποιούσαν».

    Με άλλα λόγια, γίνεται από την "αντι"τρομοκρατική, ένα κύμα επιθέσεων εναντίον μας.

    Και πάλι το 2020, κατατέθηκε μήνυση εναντίον μας με την κατηγορία της "τρομοκρατικής οργάνωσης". Πραγματοποιήθηκαν έφοδοι στα σπίτια και τους συλλόγους μας και κατά τη διάρκεια της σύλληψής μας, μας υπέβαλαν σε βασανιστήρια. Καταδικαστήκαμε σε 33 χρόνια φυλάκισης ο καθένας με παράνομη δίκη.

    Στη συνέχεια, μετά από δικαστικό αγώνα που κάναμε και μετά την αντίστασή μας με απεργία πείνας αόριστης διάρκειας, που διήρκεσε 97 μέρες, από τις εναντίον μας κατηγορίες στο εφετείο τον Μάρτιο του 2023, αθωωθήκαμε.

    Ωστόσο, η συνεργασία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με τον τουρκικό φασισμό και οι επιθέσεις εναντίον μας συνεχίστηκαν.

    Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, άσκησε έφεση κατά των αθωωτικών αποφάσεων του Εφετείου. Ενώ η αναφορά του εισαγγελέα δεν περιείχε νομικές ενστάσεις, αυτός γέμισε την αναφορά του με πολιτικούς λόγους. Για παράδειγμα, απευθυνόμενος στο δικαστικό συμβούλιο, αναφέρει:

    "Αγνοήσατε την κατάθεση του μάρτυρα της "αντι"τρομοκρατικής, ο μάρτυρας της αστυνομίας είπε ότι οι κατηγορούμενοι ήταν μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης και εσείς αγνοήσατε την κατάθεση αυτή και αθωώσατε τους κατηγορούμενους".

    Ωστόσο, η επιτροπή του εφετείου άκουσε την αστυνομία, συνέκρινε τις καταθέσεις τους και διαπίστωσε ότι η αστυνομία είχε πει ψέματα, ότι οι καταθέσεις τους σε διάφορα στάδια της υπόθεσης ήταν ασυνεπείς και ως εκ τούτου δεν έλαβε σοβαρά υπόψη τη δήλωση της αστυνομίας περί "τρομοκρατών". Αυτό ήταν νόμιμο, διότι ο μάρτυρας της αστυνομίας είχε δώσει μια κατάθεση γεμάτη ψέματα και η επιτροπή δεν την αποδέχθηκε.

    Αλλά ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης θεωρεί ότι αυτό δεν έχει σημασία, ότι η κατάθεση της αστυνομίας είναι αρκετή για την καταδίκη. Ο εισαγγελέας, παίρνει αποφάσεις με βάση τις οδηγίες της αστυνομίας, των μυστικών υπηρεσιών και της κυβέρνησης. Η αθώωση μας στην υπόθεση αυτή ήταν κοινή απόφαση του εισαγγελέα και πέντε μελών του δικαστικού συμβουλίου. Ωστόσο, ο εισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης δεν σεβάστηκε αυτή την απόφαση και δεν δίστασε να προσβάλει το δίκαιο και τους νομικούς του κράτους του.

    Ο λόγος για αυτές τις επιθέσεις είναι τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ.

    Λόγω της διαδικασίας "εξομάλυνσης" σχέσεων με την Τουρκία, η οποία ξεκίνησε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, το ελληνικό κράτος έστρεψε τις επιθέσεις του εναντίον του Λαϊκού Μετώπου.

    Επιπλέον, ο Tayıp Erdoğan, επιτάχυνε τις επιθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πριν από την άφιξή του στην Ελλάδα στις 7 Δεκεμβρίου. Σε αυτές τις επιθέσεις, δεν δίστασαν να παραβιάσουν και τους ίδιους τους τους νόμους.

    Σε αυτές τις επιθέσεις, δεν διστάζουν να καταπατούν τις ιστορικές αξίες και της κατακτήσεις του λαού και να συνθλίψουν τους αγώνα του. Αυτές οι επιθέσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα του λαούτης Ελλάδας.

    Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποσκοπεί εξ ολοκλήρου στην προστασία των συμφερόντων του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και του φασισμού στην Τουρκία. Είναι κατά του αγώνα του Λαϊκού Μετώπου, επειδή ο αγώνας αυτός είναι ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον τουρκικό φασισμό.

    Η "αντι"τρομοκρατική και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης ισχυρίζονται ότι οι επαναστάτες από την Τουρκία αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της Ελλάδας. Ωστόσο, βασίζουν αυτόν τον ισχυρισμό στον αγώνα κατά του τουρκικού φασισμού. Με άλλα λόγια, θεωρούν τον αγώνα κατά του τουρκικού φασισμού, ως απειλή για την Ελλάδα. Οι Τούρκοι επαναστάτες δεν αποτελούν απειλή για τον ελληνικό λαό. Διότι οι επαναστάτες από την Τουρκία αγωνίζονται κατά του φασισμού και του ιμπεριαλισμού. Οργανώνουν την αλληλεγγύη με τους αγώνες όλων των λαών. Αυτός είναι ο λόγος που το ελληνικό κράτος επιτίθεται στους επαναστάτες από την Τουρκία.

    Οι αποφάσεις του ΝΑΤΟ απαιτούν την εξαφάνιση του Λαϊκού Μετώπου.

    Γιατί το Λαίκό Μέτωπο, όπου κι αν βρίσκονται, καθορίζει την πολιτική ενάντια στις αποφάσεις του ΝΑΤΟ, οργανώνει την αντίσταση και πρωτοστατεί. Για το λόγο αυτό το ελληνικό κράτος βλέπει τους επαναστάτες από την Τουρκία ως απειλή. Επιτίθεται στους επαναστάτες από την Τουρκία για να μην οργανώσουν αγώνα ενάντια στις πολιτικές που εισάγει στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Για να νομιμοποιήσουν αυτές τις επιθέσεις, προσκολλώνται στη δημαγωγία της "τρομοκρατίας". Ωστόσο, είναι ο τουρκικός φασισμός, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η "αντι"τρομοκρατική που τρομοκρατούν τους λαούς.

    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Η ΙΔΙΑ Η "ΑΝΤΙ"ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΗΓΑΓΕ ΤΟ 2013 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟ, ΤΟΝ BULUT YAYLA ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΟΝ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

    Με άλλα λόγια, η "αντι"τρομοκρατική είναι μια αστυνομική μονάδα που κάνει κάθε είδους παρατυπία, χρησιμοποιώντας ψέματα και συκοφαντίες εναντίον του Λαϊκού Μετώπου ακόμα και απαγάγει ανθρώπους από το δρόμο.

    Αγωνιζόμαστε στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα, αντιμετωπίσαμε συνεχείς επιθέσεις από το ελληνικό κράτος. Μερικές φορές οι επιθέσεις αυτές μειώνονταν, άλλες φορές αυξάνονταν. Όσο ήταν η συνεργασία τους με το τουρκικό κράτος πιο στενή, τόσο πιο πολύ μας επιτίθονταν. Από τα τηλεοπτικά κανάλια, δημιουργούν κλίμα ψεύτικης εχθρότητας μεταξύ τους, αλλά στην πραγματικότητα εχθρούς τους θεωρούν τους επαναστάτες, όχι το φασιστικό τουρκικό κράτος. Ωστόσο, κανείς δεν πρέπει να περιμένει ότι εμείς μπροστά σε αυτές τις επιθέσεις, θα υποκύψουμε. Θα αντισταθούμε κατά αυτών επιθέσεων με κάθε μέσο, όπως και με κάθε μορφής αντίσταση.

    Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με βάση τους δεσμούς αδελφοσύνης και αίματος με το λαό και το κίνημα στην Ελλάδα.

    Καλούμε όλους να αντισταθούν σε αυτή την παρανομία και να αγκαλιάσουν τον αγώνα μας κατά του φασισμού και του ιμπεριαλισμού στην Τουρκία.

    ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΖΉΤΩ Ο ΑΓΏΝΑΣ ΜΑΣ

    ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.

    ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ.

    ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΧΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ

    ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

    ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Λαϊκού Μετώπου για τις συλλήψεις και τις φυλακίσεις 3 μελών του: Rating: 5 Reviewed By: oagonas.periodiko
    Scroll to Top