728x90 AdSpace

  • Latest News

    ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ GRUP YORUM ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ



    ΤΟ GRUP YORUM ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΙΣ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

    ΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ,

    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ.

     

    Το Grup Yorum έρχεται στην Αθήνα στις 6 Οκτωβρίου 2023 για να ενώσει την αλληλεγγύη των λαών σε Ελλάδα και Τουρκία, να δώσει φωνή στην οργή ενάντια στους κοινούς εχθρούς και να τραγουδήσει μαζί τα τραγούδια της επανάστασης.

     

    Το Grup Yorum από το 1984 μέχρι και σήμερα ερμηνεύει τραγούδια για τους αγώνες των λαών της Τουρκίας και του κόσμου, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους συνεργάτες του, φτιάχνει τραγούδια για τον πόνο μα και συνάμα για τις αντιστάσεις των λαών. Το Grup Yorum είναι ένα επαναστατικό αντιιμπεριαλιστικό, αντιφασιστικό συγκρότημα που υποστηρίζει τους αγώνες για ανεξαρτησία και σοσιαλισμό των λαών του κόσμου από την Ανατολία μέχρι τη Μέση Ανατολή, από την Ευρώπη μέχρι την Ασία, από την Ανταρκτική μέχρι τη Λατινική Αμερική και στέκεται διεθνιστικά στο πλευρό τους.

     

    Το Grup Yorum ερμηνεύει τα λαϊκά τραγούδια των εργατών, των αγροτών, των φοιτητών, των επαναστατών κρατουμένων, των αγωνιστών για την ανεξαρτησία και το σοσιαλισμό που αγωνίζονται στα βουνά και τις πόλεις, των μαρτύρων της επανάστασης, αλλά ταυτόχρονα είναι ένα συγκρότημα που συμμετέχει σε αυτόν τον αγώνα και γι' αυτό αντιμετωπίζει τις επιθέσεις του ιμπεριαλισμού και του φασισμού. Με τις επιθέσεις προσπαθούν να το απομονώσουν και να το φιμώσουν.

    Ο φασισμός της Τουρκίας απαγορεύει τις συναυλίες του Grup Yorum, απαγορεύει την κυκλοφορία των άλμπουμ, συλλαμβάνει τα μέλη του κηρύσσοντάς τα "τρομοκράτες" και προσπαθεί να σπάσει τους δεσμούς τους με το λαό επιβάλλοντας ποινές φυλάκισης.

     

    Τα μέλη του Grup Yorum Bergün Varan, Betül Varan, Emel Yeşilırmak, Sultan Gökçek, Cemil Kurt στην κρατούνται στη φυλακή στην Τουρκία ενώ ο İhsan Cibelik, ιστορικό μέλος του συγκροτήματος βρίσκεται φυλακισμένος στη Γερμανία, με βάση τον τρομονόμο 129/b. Ο ιμπεριαλισμός και η ολιγαρχία θεωρούν την πραγματοποίηση συναυλιών ως "προπαγάνδα οργάνωσης" και συλλαμβάνουν τα μέλη του Grup Yorum και τους επιβάλλουν βαριές ποινές.

     

    Δύο μέλη του Grup Yorum, η Helin Bölek και ο İbrahim Gökçek, αντιστάθηκαν σε αυτές τις επιθέσεις με απεργία πείνας μέχρι θανάτου και έπεσαν μάρτυρες . Το Grup Yorum είναι μια ομάδα που έδωσε μάρτυρες στον αγώνα για την ανεξαρτησία και τον σοσιαλισμό. Το Grup Yorum είναι ο λαός, είναι το συγκρότημα του λαού.

     

    Ενώ οι ιμπεριαλιστές και οι συνεργάτες τους προσπαθούν να καταστρέψουν την επαναστατική πάλη, τον αγώνα για ανεξαρτησία και σοσιαλισμό στον κόσμο, θέλουν επίσης να καταστρέψουν την επαναστατική και σοσιαλιστική τέχνη. Θέλουν να μην υπάρχει κανείς που να αγωνίζεται και να αντιστέκεται για το λαό. Για το λόγο αυτό επιτίθενται σε όλους. Σήμερα, όλοι οι λαοί του κόσμου είναι αναγκασμένοι να ζουν με την αδικία που δημιουργεί η εκμετάλλευση και η καταπίεση του ιμπεριαλισμού. Το Grup Yorum πραγματοποιεί συναυλίες αλληλεγγύης στο πλευρό των λαών, όπου υπάρχει αδικία.

     

    Το Grup Yorum δεν υποκύπτει σε αυτές τις επιθέσεις και δεν παραδίδεται. Το Grup Yorum συνεχίζει να αγωνίζεται και να αντιστέκεται για το σοσιαλισμό και την ανεξαρτησία. Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους και όλες να πάμε στη συναυλία του Grup Yorum, να δείξουμε την αλληλεγγύη και να μην επιτρέψουμε να επιβληθεί η απομόνωση. Πρέπει να φωνάξουμε όλοι μαζί ότι δεν μπορούν να καταστρέψουν την τέχνη του λαού, την τέχνη για το λαό, αυτούς που αντιστέκονται και αγωνίζονται για τους λαούς.

     

    Το Grup Yorum έρχεται στην Αθήνα για να δείξει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των επαναστατών από την Τουρκία, που κατόπιν συνεργασίας του ιμπεριαλισμού, του τουρκικού φασισμού και της κυβέρνησης της Νεας Δημοκρατίας συνελήφθησαν στην Ελλάδα και καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε 30 χρόνια κάθειρξης. Απέναντι σε αυτή την αδικία και τη νομική τρομοκρατία, ξεκίνησαν απεργία πείνας και την 97ήμερη απεργία πείνας η αντίσταση έφερε τη νίκη με την αποφυλάκιση και εν τέλει με την αθώωση τους στο Εφετείο. Οι επιθέσεις ιμπεριαλισμού, τουρκικού και ελληνικού κράτους, όμως δεν σταμάτησαν εκεί καθώς ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου έκανε ένσταση στην απόφαση του Εφετείου ζητώντας εκ νεου εκδίκαση και επιστροφή των αγωνιστών στη φυλακή, βάση της πρωτόδικης απόφασης.

     

    Απέναντι σε αυτή την εκδικητική πολιτική απόφαση το Grup Yorum έρχεται στην Αθήνα για να γίνει η φωνή των επαναστατών από την Τουρκία, που κέρδισαν την ελευθερία τους αντιστεκόμενοι.

    Καλούμε όλο το λαό και το κίνημα της Ελλάδας να παρευρεθούν σε αυτή τη συναυλία.

     

    ΑΣ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ!

    ΑΣ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.

     

    ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΝ ΤΟ GRUP YORUM, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ.

     

    ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΩΜΟ ΜΕ ΩΜΟ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.

     

    ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

     

     

    ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ GRUP YORUM ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ Rating: 5 Reviewed By: oagonas.periodiko
    Scroll to Top