728x90 AdSpace

  • Latest News

    Δημοσιεύουμε τη δήλωση του Λαϊκού Μετώπου Ελλάδας για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα


     ΟΙ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΩ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΞΟΔΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ.

    Οι δασικές πυρκαγιές εξαπλώνονται ραγδαία στην Ελλάδα. Όπως κάθε χρόνο, έχει καεί μεγάλη δασική έκταση και έχουν εκκενωθεί κατοικημένες περιοχές. Κάθε φορά που ξεσπά μια πυρκαγιά, άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους. 18 μετανάστες κάηκαν ολοσχερώς σε δασική πυρκαγιά στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης στις 20 Αυγούστου.

     Στις 27 Ιουλίου, 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιές στις περιοχές του Βόλου, της Ρόδου και του Αλμυρού. Κάθε πυρκαγιά στοιχίζει στους ανθρώπους έναν φόρο αίματος. Τα δάση καίγονται, η βλάστηση καταστρέφεται, τα ζώα πεθαίνουν.

    Το ελληνικό κράτος δεν λαμβάνει κανένα μέτρο. Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα δεν επαρκούν ενώ δεν υπάρχει αρκετός εξοπλισμός στα επίγεια μέσα. Τα λεφτά του λαού πηγαίνουν στο ΝΑΤΟ, για εξοπλιστικές δαπάνες. Από το 2010, λόγω των συνθηκών κρίσης που έχει επιβάλει ο ιμπεριαλισμός στον ελληνικό λαό, δεν έχουν ληφθεί μέτρα για τις δασικές πυρκαγιές και δεν έχουν διατεθεί επαρκή κονδύλια, ενώ όλοι στην Ελλάδα γνωρίζουν για τις πολλές δασικές πυρκαγιές που ξεσπούν τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού αποκάλυψαν ότι πολλά πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα  δεν μπορούν να πετάξουν ή να επισκευαστούν  λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

    Το 2021, το ελληνικό κράτος υπέγραψε συμφωνίες για την επέκταση του πεδίου εφαρμογής των στρατιωτικών συμφωνιών του με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Παράλληλα, έκανε συμφωνία για την αγορά 3 φρεγατών από τη Γαλλία έναντι 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι

    18 μετανάστες κάηκαν μέχρι θανάτου στην Αλεξανδρούπολη την ίδια στιγμή που ελληνικό κράτος μετατρέπει το έδαφος της Αλεξανδρούπολης σε βάση του ΝΑΤΟ. Οι πρόσφυγες αναγκάζονται να έρθουν στο ελληνικό έδαφος ως αποτέλεσμα των πολιτικών του ιμπεριαλισμού και πεθαίνουν στο ελληνικό έδαφος εξαιτίας των συμφερόντων του ιμπεριαλισμού.

    Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπηρετεί τον ιμπεριαλισμό, όχι το λαό.

    Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να τερματίσει την εχθρότητά της προς το λαό και τη συνεργασία της με τον ιμπεριαλισμό. Η μόνη λύση είναι ο αγώνας και η αλληλεγγύη των λαών από κοινού.

    Καλούμε όλους τους λαούς να αγωνιστούν ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους συνεργάτες του.

    ΚΑΤΩ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ, ΖΗΤΩ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



    • Blogger Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Δημοσιεύουμε τη δήλωση του Λαϊκού Μετώπου Ελλάδας για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα Rating: 5 Reviewed By: oagonas.periodiko
    Scroll to Top