728x90 AdSpace

  • Latest News

    συγκεντρωνόμαστε Την Παρασκευή 25/11 στις 13.00, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης


    ΟΙ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
    ΑΠΟ ΤΙΣ 7/12,

    ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

    Οι 11 αγωνιστές από την Τουρκία είναι πολιτικοί κρατούμενοι, στις ελληνικές φυλακές εδώ και 3 χρόνια. Καταδικάστηκαν  συνολικά σε 333 χρόνια κάθειρξης. Το εφετείο τους βρίσκεται σε εξέλιξη, στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού. Έχουν προγραμματιστεί ακροάσεις για την 1η, 12η και 14η Δεκεμβρίου. Από τις 7 Οκτωβρίου  2022 βρίσκονται σε απεργία πείνας διαρκείας.

    Γιατί κάνουν απεργία πείνας διαρκείας; Επειδή η ποινή κάθειρξης που τους επιβλήθηκε είναι άδικη και εκδικητική. Γνωρίζουμε ότι αυτή η απόφαση δεν ελήφθη ως αποτέλεσμα μιας νομικής απόφασης σε μια δικαστική αίθουσα. Η απόφαση αυτή ήταν μια πολιτική απόφαση του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ-ΕΕ, του τουρκικού φασισμού και της συνεργαζόμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι κρατούμενοι δέχθηκαν επίθεση από την Ειδική Ομάδα Μεταγωγών (ΕΟΜ) στην αίθουσα του δικαστηρίου. Η έδρα του δικαστηρίου δεν ερεύνησε τα στοιχεία. Αντί να αποκαλύψει τα γεγονότα ήταν ξεκάθαρο πως είχε ληφθεί ήδη η απόφαση. Η αστυνομία, ο εισαγγελέας και οι δικαστές προσπάθησαν να δημιουργήσουν στοιχεία εναντίον τους με ψέματα και διαστρεβλώσεις.

    Καταπάτησαν το δικαίωμά τους στην υπεράσπιση.  Υπάρχει μόνο ένας λόγος για όλα αυτά. Ο λόγος είναι ο αγώνας μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό στην Τουρκία. Αυτόν τον αγώνα μας θέλουν να τον τιμωρήσουν. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό. Για το λόγο αυτό, βρίσκονται σε απεργία πείνας διαρκείας με τα παρακάτω αιτήματα:

    1- Οι επαναστάτες δεν μπορούν να διώκονται βάσει των αντιτρομοκρατικών νόμων. Η υπόθεση θα πρέπει να αφαιρεθεί από το πεδίο εφαρμογής της αντιτρομοκρατικής και η ποινή κάθειρξης 333 ετών που επιβλήθηκε βάσει των αντιτρομοκρατικών νόμων θα πρέπει να ακυρωθεί.

    2- Δεν υπήρχε δίκαιη δίκη στο δικαστήριο. Η απόφαση ήταν πολιτική, όχι νομική. Θέλουμε μια δίκαιη δίκη.

    3- Το δικαίωμά μας  στην υπεράσπιση έχει καταπατηθεί. Δεν θέλουμε να τεθούν εμπόδια στην υπεράσπισή .

    4- Μέχρι το πέρας του Εφετείου και την έκδοση της απόφασης, αιτούμαστε την αντικατάσταση της κράτησης μας με περιοριστικούς όρους καθώς ως πολιτικοί πρόσφυγες έχουμε σταθερή διεύθυνση.

    5- Στην αίθουσα του δικαστηρίου, με την έγκριση της έδρας, η ΕΟΜ αστυνομία μας επιτέθηκε και μας βασάνισε. Θέλουμε να τιμωρηθεί η έδρα που διέταξε τα βασανιστήρια και η αστυνομία των βασανιστών.

    6- Κατά τη διάρκεια της σύλληψής , κατασχέθηκαν τα χρήματα, οι υπολογιστές και τα αρχεία μας. Θέλουμε να επιστραφούν τα κατασχεθέντα.

    Οι 11 αγωνιστές από την Τουρκία στις 25 Νοέμβρη 2022 θα βρίσκονται στις 50 μέρες απεργίας πείνας και απευθύνουν κάλεσμα στήριξης σε όλους και όλες έτσι ώστε να κάνουν μια μέρα απεργία πείνας αλληλεγγύης. Εμείς από την πλευρά μας θα συμμετέχουμε στην κινητοποίηση. Τα αιτήματά τους είναι και αιτήματά μας! Η διεθνιστική αλληλεγγύη το όπλο των λαών!

    ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!

    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!

    ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ: 1-12-14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 09:00, ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

     

    Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: συγκεντρωνόμαστε Την Παρασκευή 25/11 στις 13.00, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης Rating: 5 Reviewed By: oagonas.periodiko
    Scroll to Top